Heb je een stalen deur in huis dan wil je natuurlijk dat deze voor vele jaren mooi blijft. Hoewel stalen deuren over het algemeen weinig onderhoud nodig hebben, is het handig om te weten hoe je deze goed schoonmaakt. Door het gebruik van de juiste doekjes en producten blijft jouw deur namelijk langer in goede conditie.

Onderhoud stalen deur

Als we kijken naar het schoonmaken en onderhouden van een stalen deur dan delen we de deur op in 3 onderdelen: Stalen frame, het glas en de scharnieren.

Stalen frame

Het stalen frame van Robert Staal is helemaal onderhoudsvrij. Wel is het belangrijk dat hier regelmatig het stof van wordt verwijderd. Dit kan je doen met een zachte doek of met bijvoorbeeld een Swiffer. Een mooie schone stalen deur komt in jouw woning veel beter tot zijn recht.

Is de deur om een andere reden vies geworden en wil je dit met water schoonmaken, gebruik hier dan altijd een natte doek voor zonder schoonmaakmiddel. Zorg er ook voor dat de doek niet te nat is omdat er in hele unieke gevallen vocht tussen het staal en het glas kan dringen.

Het glas

Je ziet het natuurlijk heel vaak in je huis, vuiligheid en vingerafdrukken op de ramen, dit zal ook voorkomen bij jouw stalen deuren. Wij adviseren om het glas in jouw stalen deur altijd schoon te maken met een glasreiniger in een spray-vorm. Gebruik hierna een schone theedoek of een zeem om het glas goed droog en schoon te krijgen.

Scharnieren en ophangingen

Jouw stalen deur heeft natuurlijk een aantal scharnieren of een ophangingssysteem. Hoewel deze ook vrijwel onderhoudsvrij kan het natuurlijk voorkomen dat deze geluid gaat maken of gaat piepen bijvoorbeeld. Hoewel dit alleen in uitzonderlijke gevallen gebeurt, willen we hier natuurlijk wel op voorbereid zijn. Mocht dit gaan gebeuren dan zal deze even een beetje gesmeerd moeten worden. Dit kan bijvoorbeeld met de spray WD40. Dek hierbij de omgeving wel even goed af zodat er nergens olievlekken ontstaan.

Vragen over onderhoud

Heb je hulp nodig bij het onderhoud of weet je even niet wat je verder nog kan doen. Kom in contact en wij denken graag even met je mee. Door onze vele jaren ervaring weten wij precies hoe wij jouw stalen deur in topvorm houden!