Om jullie een kijkje te geven in onze verwachtingen van dit jaar nemen we jullie mee in de stalen trends van 2024. We kijken hier naar de marktbrede trends en vertellen jullie hoe wij hiertegenover staan.

Gebruik van kleuren

Staal wordt gezien als een industrieel materiaal en wordt vaak ook op deze manier opgeleverd. We zien binnen de markt steeds meer vraag komen naar het gebruik van andere kleuren om zo meer warmte en diversiteit toe te voegen aan stalen interieurproducten.

Wit stalen deuren en kozijnen

Waar zwarte stalen deuren en kozijnen nu nog heel vaak gekozen worden verwachten wij dat de witte stalen deuren en kozijnen dit jaar ook steeds vaker gekozen zullen worden. Dit komt doordat witte kleuren een frisse, lichte en ruimtelijke uitstralen geven aan de stalen deuren en kozijnen.

Meer ruimte en lichtinval

Een trend die zich al in 2023 afspeelde en die zich zeker door zal trekken door 2024 heen is de behoefte aan meer ruimte en licht. Een trend die goed aansluit op het gebruik van stalen deuren en kozijnen. Die staan er namelijk om bekend dat zij het gevoel geven dat ruimtes groter worden en door het gebruik van veel glas zorgen zij ook voor meer natuurlijk licht in woningen.

Verdere verduurzaming van woningen

Ook bij de verduurzaming van woningen kunnen stalen deuren en kozijnen een belangrijke rol spelen. Stalen deuren staan er namelijk om bekend dat ze goed isoleren en door het vele glas verwarmt de woning ook goed als de zon er op staat. Daarnaast is het een investering die veel langer meegaat dan bijvoorbeeld houten kozijnen.

Zelf ontwerpen en customisatie

Het voordeel van maatwerk staal is dat het precies gevormd kan worden naar de behoefte van de eindgebruiker. Hierdoor sluiten stalen producten heel erg aan bij de trend van de steeds specifieker wordende behoefte van de consument. Zij willen namelijk steeds meer dat ruimtes precies zo zijn als hoe het in hun hoofd is en dat ruimtes anders zijn dan de standaard ruimtes.

Jouw eigen stalen producten

Ben jij benieuwd wat de stalen mogelijkheden voor jou zijn of heb je een idee voor een stalen product wat jij kunnen maken, neem dan contact met ons op. Wij staan voor je klaar en gaan samen in gesprek over de mogelijkheden die stalen producten voor jou kunnen hebben. Robert Staal levert altijd kwaliteit maatwerk en dat zorgt ervoor dat de mogelijkheden (bijna) eindeloos zijn.